Skip to main content

Hogyan lehet lebonyolítani biztonságosan a tranzakciókat? Tippek a fuvarozóknak

7 dakika okuma

A Trans.eu Platform mintegy 9,5 millió ajánlatot kínál a fuvarozóknak havonta. Ezért az átláthatóság minden műveletben a börzén és annak biztonsága a felhasználók számára rendkívül fontosak. Annak biztosítása érdekében, hogy a fuvarozók ne váljanak áldozattá ilyen szempontból, követniük kell a Platform által meghatározott szabályokat. Az egyik különösen fontos szabály, hogy a tranzakciókat a Trans.eu platformon belül kell megkötni, soha nem azon kívül.

Mikor kerül sor hivatalos tranzakcióra? Akkor, amikor mindkét fél (az ügyfél ésa vállalkozó) igazolja az együttműködés létrejöttét az adott ajánlat alapján. Ebben az esetben egy megbízással végződő kétoldalú ügyletről van szó. A fuvarozó egyoldalúan is elfogadhatja az ügyletet, ezzel növelve hitelességét, még akkor is, ha az ügyletet még nem véglegesítették. 

 A platformon történő hivatalos üzletkötés megkönnyíti a későbbi követelések érvényesítését, például a szerződés feltételeinek megváltoztatására irányuló kísérlet esetén. Elfogadva az Ajánlatot, a következőkben a szerződő felek lehetőséget kapnak értékelések és megjegyzések hozzáadására. Néha azonban előfordul, hogy olyan cégek (vagy szállítmányozók), akik rakomány ajánlatokat tesznek közzé, kerülik a Platformon megbeszélt feltételek elfogadását. Valószínűleg tartanak az esetleges negatív értékelésektől.

A fuvarozónak ezen a ponton résen kell lennie. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az elfogadáskor még lehet tárgyalni és pontosítani a megállapodásokat, de végső soron mindkét fél számára kötelező érvényűvé válnak. A feltételek utólagos megváltoztatása kártérítési felelősséget vonhat maga után. Ha a platformon hivatalos ügyletet kötnek, azt a felek később nehezen tudják megtámadni.

Megrendelési feltételek módosítása. Mik a teendők?

Piotr Sobala, a Trans.eu Csoport nemzetközi biztonsági csoportjának vezetője egy problémára hívja fel a figyelmet amelyet a legtöbb börze felhasználó ismer. „A platformon tett ajánlat és a véglegesen elküldött megbízás közötti eltérésekről van szó. Vannak olyan esetek is, amikor ezek az új, kiegészítő feltételek megakadályozzák a fuvar teljesítését. Ilyen például az a helyzet, amikor az áru súlya vagy mérete, amelyet előzetesen nem adtak meg részletesen, nem felel meg a fuvarozó járművének. Minden további kikötést vagy követelményt a fuvarozók visszaélésként kezelnek” – magyarázza. 

Előfordul, hogy annak ellenére, hogy mindkét fél elfogadta a feltételeket, a megrendelés nem érkezik meg e-mailen. Vagy az eredeti ajánlattól eltérő feltételekkel érkezik. Ilyenkor mi a teendő? Ilyen helyzetben a fuvarozó jogosult kártérítésre. Mint már említettük, ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos a hivatalos ügyletek lebonyolítása a börzén. De figyelem: ha a vállalat nem nyújtja be az úgynevezett azonnali kifogást, az azt jelenti, hogy fenntartások nélkül elfogadta a módosított ajánlatot. 

A megrendelés elfogadásakor az első szabály, hogy el kell olvasni és elemezni kell. Ez az alapfeltétel jelentéktelennek tűnhet, de néha a megrendelés elfogadásának egyszerű figyelmetlensége további következményekkel járhat. Ha kiderül, hogy a vállalkozó a tárgyalások után új megállapodásokat és záradékokat vezetett be, a fuvarozónak 2 lehetősége van: elfogadja a megrendelést fenntartással, vagy kifogásolja azt. Mind a fenntartást, mind a kifogást dokumentálható formában kell megfogalmazni. Ez lehet e-mail, szöveges üzenet vagy azonnali üzenet a platformon.

TransRisk azaz a fizető fél hitelessége

A szerződés börzén történő véglegesítésével a vitás kérdés gyorsabban megoldható, és a fuvarozó elkerüli a szerződés esetleges felmondásával kapcsolatos felelősséget. A platform felhasználói közössége által adott értékelések és megjegyzések hozzáadásának lehetősége pedig növeli a hitelességét, és lehetővé teszi a megbízhatatlan partnerek elkerülését is. A fuvarozók az adott felhasználó TransRisk-indexét is befolyásolhatják, ami lehetővé teszi, hogy ellenőrzött fizetőkkel kössenek szerződést. 

Mi az a TransRisk index? 

Mi a TransRisk index? „Egy adott vállalat fizetési hitelességének mutatója a Platformon végzett tevékenysége részeként, különösen a rakományok megrendelésekor. Minden nap automatikusan, egy speciális algoritmus segítségével kerül kiszámításra, és az aktuális, azaz az elmúlt hatvan napban bekövetkezett eseményekre összpontosít” – magyarázza Piotr Sobala. Röviden, a fuvarozóknak egy olyan kiegészítő eszközt biztosít, amely lehetővé teszi számukra, hogy biztonságos tranzakciókat bonyolítsanak le megbízható vállalkozókkal. 

A cash flow elengedhetetlen feltétele egy fuvarozó vállalat üzleti tevékenységének, és a TransRisk index segít a likviditás fenntartásában. Csakúgy, mint a fuvarozók számára a Trans.eu-n elérhető egyéb pénzügyi eszközök: a Transcash, a Pactus követelésbehajtó vagy a bbpay gyors kifizetései. Ezek növelik a fizetések biztonságát, és lehetővé teszik például a kifizetések gyors beérkezését a megrendelés teljesítése után, a hatékony követelésbehajtást vagy a mikrofaktoring-szolgáltatáshoz való olcsóbb hozzáférést. 

Szakértők figyelik a gyanús tranzakciókat

Van azonban még egy nagyon fontos elem a tranzakciók biztonságával kapcsolatban, amelyet a platform szinte minden felhasználója megemlít. Az ötlet lényege, hogy védelmet nyújtson a csalók ellen, akik más cégeknek adják ki magukat, vagy ideiglenes, hiteles banner alatt lopnak rakományokat, majd eltűnnek a piacról. A Trans.eu szakértői hangsúlyozzák, hogy a TSL-piacról nehéz kiküszöbölni a hasonló eseteket, de a börzén elérhető eszközök használatával és az ügyletek hivatalos formában történő lebonyolításával jelentősen csökken a hasonló helyzetek kockázata. 

Oktatási kampányokat folytatunk, amelyekben felvilágosítjuk felhasználóinkat a potenciális vállalkozók bizonyos intézkedéseiről, amelyek aggodalomra adhatnak okot. Alaposan ellenőrizzük a platformon megjelenő új cégeket, és biztonsági csapatunk igyekszik minél több gyanús tevékenységet felderíteni” – mondja Piotr Sobala. 

A csalás az ellátási lánc minden részét érinti: a fuvarozókat, a szállítmányozókat és a feladókat, ezért minden felhasználónak tudnia kell, hogyan kerülje el a gyanús tranzakciókat. Ahhoz, hogy a teljes tranzakciós folyamat átlátható legyen, azt a platformon kell lebonyolítani. A biztonsági szakértők rámutatnak, hogy egy fiktív vállalat nem fog regisztrálni a börzén, mivel a Trans.eu jóváhagyási folyamatát állandóan fejlesztik. A probléma akkor kezdődik, amikor a csaló valódi vállalatnak adja ki magát, és megpróbálja a tranzakciót a Platformon kívül lebonyolítani. 

Kevesebb csalás

Különös figyelmet fordítunk azokra a cégekre, amelyek rövid ideje vannak a piacon, és azok közé tartoznak, amelyek nem tudnak korábbi iparági tapasztalatokat dokumentálni. 2023-ban az előző évhez képest kétszer annyi bejelentés érkezett ügyfeleinktől, amelyek gyanús viselkedést jeleztek a börzén. Ennek eredményeképpen a fuvarozók által tapasztalt csalások szintje jelentősen csökkent” – erősíti meg Piotr Sobala, a Trans.eu Group nemzetközi biztonsági csoportvezetője. 


A börzén történő tranzakciók, az ajánlat keresésétől a megbízás megtárgyalásáig és elfogadásáig, mindenkor biztonságos üzleti környezetben tartanak minket. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a platform csak egy hatékony technológiai eszköz a rakományok meghirdetésére, a biztonságos tranzakciókról nemcsak a börze szakértőinek, hanem minden felhasználónak gondoskodnia kell. A Trans.eu-nak köszönhetően a fuvarozók havonta mintegy 9,5 millió megbízáshoz férnek hozzá. Ez Európa leginnovatívabb és egyik legnagyobb fuvarbörzéje.

Biztonságos tranzakciók a Platformon. Mit kell tudni?

    Bize yazın:

    En kısa zamanda sizinle iletişime geçeceğiz.

    Herhangi bir sorunuz
    varsa bizi arayın:

    90 212 709 96 20
    Pazartesi’den Cuma’ya
    08:00 – 16:00

    Loads2GO!
    Loads2GO!’yu indirin mobil uygulama

    App StoreGoogle Play