Skip to main content

Studija slučaja AMG Logistics: Sigurna partnerstva su ključ uspeha

4 minuta čitanja

Logistički sektor se svakodnevno suočava sa sve većom digitalizacijom i globalizacijom. U tom kontekstu, uspostavljanje pouzdanih partnerstava i razvoj efikasnih poslovnih procesa su od presudne važnosti za uspeh.

U ovom intervjuu sa Mustafom Alimom Iıldızom, vođom tima Odeljenja za uvoz i izvoz u AMG Logistics, razgovarali smo o tome kako je AMG Logistics, koji posluje u Turskoj i Nemačkoj, uspostavio uspešnu saradnju na Trans.eu platformi, kao i ulogu poverenja i transparentnosti u logistici. Ovaj intervju pruža dragocene uvide za kompanije koje žele da poboljšaju svoje logističke procese i uspostave pouzdana partnerstva.

Možete li predstaviti sebe i AMG Logistics? U kojim zemljama poslujete?

Ja sam Mustafa Alim Yıldız. Radim u logističkom sektoru 3,5 godine, a trenutno sam u ulozi vođe tima u odeljenju za uvoz u AMG Logistics. Igram aktivnu ulogu u različitim procesima u uvozu; Upravljam evropskom carinom, evropskim operacijama i procesom na turskoj strani. AMG Logistika je kompanija koja posluje u Turskoj i Nemačkoj. Naša kompanija u Nemačkoj se nalazi u Monhengladbachu, a u Turskoj u Istanbulu. Naše primarne operacije pokrivaju Holandiju, Belgiju i Nemačku. Pored toga, pružamo usluge i u zemljama kao što su Italija, Luksemburg i Austrija. Imamo 35 kamiona u našoj floti i obavljamo transport svih vrsta proizvoda, osim nameštaja i hrane.

Studija slučaja AMG Logistics Sigurna partnerstva su ključ uspeha

Koje ste promene doživeli u svojim logističkim operacijama od kada ste počeli da koristite Trans.eu platformu? Kakvi su bili rezultati ovih promena?

Od kada smo počeli da koristimo Trans.eu platformu, stekli smo značajnu prednost, posebno u našim posrednim transportnim operacijama u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji. Trenutno aktivno koristimo tri skladišta u Nemačkoj: Mönchengladbach, Aschaffenburg i Allersberg. Iako je naš vozni park dovoljan, potrebna su nam dodatna vozila za intermedijarni transport. Zahvaljujući Trans.eu, možemo da zadovoljimo ove potrebe u realnom vremenu. Jedna od najvećih prednosti platforme je da nam omogućava da brzo pronađemo vozila u tom regionu. Pored toga, rad sa pouzdanim kompanijama je veoma važan za nas. Trans.eu pruža značajnu podršku u pogledu pouzdanosti. Kada naiđemo na bilo kakve probleme, dobijamo brze odgovore i efikasna rešenja.

Koji su bili najveći izazovi sa kojima ste se suočili tokom procesa digitalne transformacije i kako ste ih prevazišli?

Iako se digitalne platforme poput Trans.eu široko koriste u Evropi, one još nisu toliko rasprostranjene u Turskoj. Međutim, kada se naša kompanija prilagodila ovom procesu, nismo se suočili sa značajnim problemima. Digitalizacija je postala neophodan element za logistički sektor i uspešno upravljamo ovim procesom.

Studija slučaja AMG Logistics Sigurna partnerstva su ključ uspeha

Šta mislite o doprinosu Trans.eu platforme vašem upravljanju lancem snabdevanja? Kako je to uticalo na zadovoljstvo kupaca?

Što aktivnije koristite Trans.eu platformu, to više mogućnosti imate za rad sa različitim kompanijama, što povećava zadovoljstvo kupaca. Dobra komunikacija i sistematski rad su ključni u odnosima sa klijentima. Pored toga, nesmetano funkcionisanje platnih procesa je faktor koji direktno utiče na zadovoljstvo kupaca. Sve dok nema problema u našim procesima plaćanja, naši odnosi sa klijentima ostaju jaki.

Vi ste jedna od kompanija koje aktivno koriste platformu i postižu uspešne rezultate. Kako mislite da ste to postigli?

Ključ našeg uspeha je sistematski i planiran rad. Funkcija Trans.eu Messenger nam omogućava da komuniciramo brzo i efikasno. Nikada ne ostavljamo nijednu poruku bez odgovora i odmah odgovaramo na sve upite. Na ovaj način postižemo uspešne rezultate i u uvozu i u izvozu. Veliki obim naših intermedijarnih transporta je još jedan razlog zbog kojeg aktivno koristimo platformu.

Koje projekte i inovacije planirate za budućnost?

Upravljanje portfeljem je od ključnog značaja u logističkom sektoru, a izgradnja snažnog portfolija je veoma važna. Trans.eu platforma nudi zaista širok spektar opcija u tom pogledu. Možete obezbediti vozila, ponuditi terete, i primati terete sa berze preko platforme. Sa ovim sistemom, razmišljamo o otvaranju novog odeljenja u budućnosti i aktivnom radu. Kada uspostavimo takvu strukturu unutar kompanije, možemo učiniti naše poslovanje mnogo efikasnijim.

Posebno u pogledu poverenja, koje je od suštinskog značaja za trgovinu, prednosti koje pruža Trans.eu su veoma dragocene. Kašnjenja koja se mogu pojaviti u procesima plaćanja mogu biti značajan problem; međutim, Trans.eu osigurava da ovi procesi funkcionišu glatko. Na primer, kada napravite ugovor sa kompanijom za rok od 45 dana, produženje na 60 dana je veoma teško, jer je Trans.eu između. Normalno, izgradnja poverenja sa kompanijom može potrajati godinama, ali ova platforma ubrzava taj proces.

Štaviše, možete obavljati prevoz vozila i trgovinske transakcije širom Evrope. U tom smislu, mogućnosti koje pruža platforma su prilično opsežne. Moj trenutni cilj je da proširimo naše postojeće odeljenje i uspostavim sveobuhvatniji sistem unutar njega. Planiram da organizujem redovne sastanke sa kompanijama uključivanjem procesa kao što su akvizicija tereta, intermedijarni transport i trgovina. Trudimo se da na najbolji način iskoristimo Trans.eu platformu.

Da li postoji još nešto što biste želeli da dodate?

Kada smo prvi put počeli da koristimo Trans.eu platformu, broj dobavljača je bio dovoljan, ali sada je na raspolaganju mnogo više dobavljača. Sada je mnogo lakše pronaći vozila koja su nam potrebna tokom transporta u Evropi. Trans.eu je platforma koja se kontinuirano razvija, što ima veoma pozitivan uticaj na naše poslovanje.

    Pišite nam:

    Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku.

    Da li imate pitanja?
    Nazovite nas:

    +386 (0)59 082 741 Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 časova

    Loads2GO!
    Preuzmite mobilnu aplikaciju Loads2GO

    App StoreGoogle Play