Skip to main content

Dostupna jedinstvena baza podataka o srpskim prevoznicima

1 minuta čitanja

Dugo najavljivana online baza različitih informacija o prevoznicima u Srbiji, najzad je dostupna. Iza ovog projekta stoji Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) na čijem veb portalu je i dostupna pomenuta pretraga.

U delu Podaci o mеđunarodnom transportu putnika i tеrеta (https://www.mgsi.gov.rs/lat/podaci-o-medunarodnom-transportu-putnika-i-tereta) zainteresovani se mogu opredeliti za pretragu podataka o firmama koje transportuju teret ili one koji prevoze ljude.

Postoji mogućnost da se pretražuju podaci o vozilima, prevoznicima, licencama, pojedinačnim, vremenskim ili cemt dozvolama. Takođe, dostupna je baza podataka iz registra lica odgovornih za prevoz, kao i informacije o prekršajima i administrativnim merama.

Zahtev za obradu podataka se može poslati po registarskoj oznaci vozila, matičnom broju ili imenu prevoznika, tipu i broju licence, broju dozvole, sertifikata i slično.

Onlajn baza informacija o međunarodnom transportu tereta je prvi korak ka uvezivanju podataka relevantnih institucija i digitalizaciji poslovanja.

Prema navodima medija, online baza nastala je na inicijativu strukovnih udruženja kako bi se uvezali podaci tri ključne državne uprave i to Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva finansija-Uprave carina. 

Kako je tada navedeno, zvanična online baza smanjiće potrebu za stalnim birokratskim obavezama donošenja najrazličitijih dokaza u papiru (registracija vozila u MGSI, dokaz vlasništva, dokaz prelaska granice, dokaz korišćenja dozvola uz davanje carinskih dokumenata, ovlašćenja predstavnika prevoznika itd.).

    Pišite nam:

    Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku.

    Da li imate pitanja?
    Nazovite nas:

    +386 (0)59 082 741 Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 časova

    Loads2GO!
    Preuzmite mobilnu aplikaciju Loads2GO

    App StoreGoogle Play