Skip to main content

Srbija i Rumunija dobijaju još jedan granični prelaz

1 minuta čitanja

Odmorište „Bobovište" na državnom putu A1, deonica autoputa Beograd-Niš, ima kapacitet parkinga za 20 teretnih i 23 putnička vozila. Ovo već poznato stajalište za kamione koji voze tim putem, nedavno je unapređeno i time ušlo u takozvani sistem ”sigurnih parkirališta”.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije (MGSI) saopštilo je da je potpisano tehničko rešenje za izgradnju zajedničkog graničnog prelaza sa Rumunijom.

Nakon niza sastanaka u svrhu usaglašavanja sadržaja na graničnom prelazu, a u kom su uzele učešće granična policija, Uprava carina, Direkcija za imovinu, veterinarska i fitosanitarna granična inspekcija, sa rumunskim kolegama 10. juna u Moravici potpisano je tehničko rešenje – objašnjavaju u MGSI.

Na  osnovu tog rešenja će se izgraditi nov zajednički granični prelaz Vatin – Moravica.

Sastanak je sa srpske strane vodio državni sekretar Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Mihajlo Mišić, dok je sa rumunske strane predsedavao Adrian Fogiš, državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture.

O autoputu Beograd – Temišvar pregovara se godinama. Prema pisanjima medija, biće uspostavljena veza između dve države direktnim povezivanjem autoputa Beograd – Vatin (državna granica), koji će biti dužine 65 kilometara sa srpske strane. Sa rumunske strane autoput Temišvar – Moravica (državna granica), biće  dug oko 78 kilometara. 

Dva autoputa će prolaziti kroz zajedničku državnu granicu i međusobno se povezivati preko novog graničnog prelaza na Vatinu (Moravica sa rumunske strane).

Novi granični prelaz, prema ranijim najavama, biće udaljen oko 1,55 km od sadašnje carine Stare Moravice i desetak kilometara od Vršca.

    Pišite nam:

    Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku.

    Da li imate pitanja?
    Nazovite nas:

    +386 (0)59 082 741 Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 časova

    Loads2GO!
    Preuzmite mobilnu aplikaciju Loads2GO

    App StoreGoogle Play