Skip to main content

Iskoristite spektakularno povećanje ponuda na međunarodnim rutama

2 minuta čitanja

Prvi kvartal 2024. godine bio je vreme izuzetnog rasta broja ponuda na Trans.eu platformi. U poređenju sa istim periodom godinu dana ranije, bilo je čak 52 odsto više ponuda! Ovo se odnosi na skoro sve najpopularnije međunarodne rute. Koje linije najviše vredi razmotriti?

Zašto vredi investirati u međunarodni transport?

Uprkos velikoj popularnosti domaćeg transporta, međunarodne rute su najbolje plaćene i omogućavaju veću konkurentnost i razvoj kompanije. Trenutni rast potražnje za transportnim uslugama u zapadnoevropskim zemljama, što se ogleda u ogromnom povećanju broja ponuda, odlična je prilika za prevoznike. Za one koji tek razmišljaju o međunarodnom transportu – da povećaju svoje poslovanje, bolju zaradu i perspektivu. A za one koji već posluju na tržištu EU – da smanje broj praznih kilometara i optimalno iskoriste svoje transportne kapacitete

Takođe pročitajte: Kabotaža kao rešenje za efikasnost i održivost u transportu

Kabotaža u zapadnoj Evropi – odavno nije bila tako dobra

Prošla godina je bila vreme ekonomske stagnacije. Najveću zabrinutost izazvalo je stanje nemačke industrije, posebno hemijskog i automobilskog sektora. Celokupan transportni sektor očekivao je skok i povezano povećanje broja ponuda prevoza na nemačkom tržištu.

Prva tri meseca su ispunila te nade, a onda i neke druge. U poređenju sa prvim kvartalom 2023. godine, 70 odsto više ponuda za transport unutar Nemačke objavljeno je na platformi Trans.eu u januaru, 56 odsto više u februaru, a u martu 54 odsto više ponuda za transport unutar Nemačke!

Značajno povećanje broja ponuda za kabotažu vidljivo je i na preostalim, najpopularnijim zapadnim rutama.

Porast ponuda za unakrsni transport

Slično tome, značajno povećanje ponuda prevoza dešava se i u među-trgovinskom transportu. I to je u suštini između svih velikih ekonomija Evropske unije, osim ruta između Italije i Francuske, kao i Italije i Austrije. Iako je u ovom drugom slučaju martovski trend već uzlazni, a u poređenju sa prošlom godinom na platformi Trans.eu, u poslednjem mesecu prvog kvartala bilo je 13 odsto više ponuda.

U drugim slučajevima, povećanje je veoma primetno, dostigavši čak 126 odsto u januaru od Belgije do Holandije, 99 odsto u februaru od Francuske do Italije, a 83 odsto u martu od Holandije do Nemačke.

Povećanja su u svim pravcima – na vama je ako ih iskoristite

Prvi kvartal 2024. godine pokazao je da došlo do jasnog oporavka u korist transportnih kompanija, što podstiče ulaganje u kabotažu i unakrsni transport pored domaćeg ili bilateralnog transporta. Posebno zato što se one mogu izvršavati naizmenično, ispunjavanjem uslova iz Paketa mobilnosti koji se primenjuje u EU. Povećanje ponuda u toliko pravaca je prilika za skoro svaku transportnu kompaniju.

Ne propustite, registrujte se na Trans.eu i razvijajte svoje poslovanje.

Da li imate pitanja?
Nazovite nas:

+386 (0)59 082 741 Od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00 časova

Loads2GO!
Preuzmite mobilnu aplikaciju Loads2GO

App StoreGoogle Play